FAQ

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over onze competitie. Mocht je een vraag missen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Hoe hoog is de contributie?

De kale contributie is voor seizoen 2021/2022 vastgesteld per team op 925 euro. Daar komt nog bovenop verzekeringspremie voor individuele spelers.
We stellen de contributie elk jaar opnieuw vast en mocht richting het einde van het seizoen blijken dat er een overschot is dan gaan we ons uiterste best doen om extra wedstrijden te organiseren.

Op welke dagen wordt er gespeeld?

De competitie zal worden afgewerkt op dinsdag- en woensdagavond. In uitzonderlijke gevallen kan er afgeweken worden van deze 2 dagen.

Waar worden de wedstrijden gespeeld?

De wedstrijden zullen worden gespeeld in de door ons geselecteerde sporthallen in Arnhem, Nijmegen, Grave en directe omgeving. Zie onze lijst met sporthallen.

Moeten de teams zelf voor scheidsrechters zorgen?

Nee. Wij zullen ervoor zorgen dat er elke wedstrijd een scheidsrechter staat die de wedstrijd in goede banen zal leiden. Wij zullen in de planning rekening houden met het niveau en hier een geschikte scheidsrechter voor selecteren. Mocht er geen scheidsrechter beschikbaar zijn, in het geval van overmacht o.i.d., dan zal er naar een passende oplossing gezocht worden door de competitieleider.

Kan ons team de naam van de sponsor dragen?

Dat kan zeker! Iedere vereniging bij de ANZVB is vrij om hun naam te kiezen, en elk team binnen deze vereniging mag een eigen sponsornaam dragen.

Zijn de leden verzekerd?

Absoluut. De ANZVB regelt een aanvullende sport-ongevallen verzekering. In het geval van een opgelopen kwetsuur tijdens het beoefenen van de sport bij de ANZVB, daar waar de eigen verzekering tekort schiet, zal deze verzekering aanvullen.

Kunnen teams promoveren of degraderen

We hanteren verschillende klasses. Teams kunnen dus promoveren of degraderen.

Hoeveel wedstrijden gaat een team spelen

Dat is sterk afhankelijk van het totaal aantal teams in de poule, echter streven wij ernaar dat elk team tussen de 16 en 20 wedstrijden gaat spelen.

Hoeveel klasse zijn er en is het niveauverschil groot

We streven ernaar om 3 klasse te faciliteren. Tussen deze 3 klasse is absoluut niveauverschil merkbaar. Bij de opstart van de bond is het verstandig om bij je inschrijving aan te geven wat het niveau van je team is. indien mogelijk kunnen we daar rekening mee houden. Standaard stroom je in, in de laagste (3de) klasse.

Hoe kan ik me inschrijven?!

Heel eenvoudig! Stuur een e-mail naar inschrijven@anzvb.nl en je zal een inschrijfformulier ontvangen. Lever deze z.s.m. in zodat je verzekerd bent van een plek in de competitie.